fredag, september 01, 2006

Du store basilikum!


Blandet med noen pinjekjerner, parmesan og olivenolje..namnam

Hvert år kjøper vi en slik liten yndig basilikum på supern og planter den ut på balkongen. Fordi vi har et glassvindu over balkongen blir det som et drivhus og vår søte lille basilikumplante muterer til en diger frodig busk. Det er likevel begrenset hvor mange kilo pesto man spiser, derfor er det som regel slik at vi må kaste vekk masse flott basilikum fordi den har stått ute for lenge utover høsten, blitt gul, overfallt av bladlus eller verre krek... I går fant vi ut at det ikke skal skje i år, så startet den store "la oss plukke av alle bladene av basilikumen, vaske de og fryse de ned, slik at vi kan lage deilig frisk pesto også utover høsten og vinteren. Det ble tilsammen seks poser med friske basilikumblader. Våre lykkelige naboer fikk overrakt en struttende full pose hver, da ble de fornøyde kan du tro.
Slik så busken ut før den ble robbet for nesten alle sine blader:
Min kjære og Basilicus Maximus

1 kommentar:

Anonym sa...

Lucky you! Det problemet har ikke vi .. :)